Мир вам и дому вашему
Поиск по сайту:
Зміцнюй віру 284 14.11.2009
зміцнюй віру

В пошуках Спасителя

Жив був один чоловік, і життя здавалось йому повним нещастя. Туманними були його дні, а ночі були довгими. Генрі (так його звали) не хотілось бути нещасним, але таким він був. З роками його життя змінювалось. По сусідству вже жили незнайомі йому люди. Місто, яке його оточувало, здавалось йому ще злішим.

Генрі було погано. І він вирішив запитати у свого духовного наставника, що з ним відбувається.

«Я нещасливий, тому що вчинив якийсь гріх?»

«Так», мудрий пастор відповів: «Ти згрішив».

«І що ж це за гріх?»

«Незнання», пролунало у відповідь. «Гріх незнання. Один з твоїх сусідів – Месія, одягнутий в звичайний одяг, а ти його ще не помітив».

Повністю ошелешений, він пішов від пастора. «Месія - мій сусід?» Він почав думати, хто ж це міг бути.

Том, мясник? Ні, він дуже лінивий. Марія, моя двоюрідна сестра, яка живе внизу вулиці? Ні, у неї занадто багато гордині. Аарон, хлопчик, що розносить газети? Ні, він занадто улесливий.

Генрі був у збентеженні, він в кожній людині бачив недоліки. Але один з них був Месія. І він почав його шукати. Він почав помічати те, чого не помічав раніше.

Продавець з продуктового магазину часто підносив сумки з продуктами жінкам похилого віку до їх авто. Може він Месія?

Полісмен на розі завжди усміхається дітям, що проходять поряд. Можливо він?

Молода пара, котра переїхала в сусідній будиночок. Як мило ставляться вони до своєї кішки. Можливо хтось з них...

З часом він навчився бачити в людях те, чого раніше не помічав. І з цим він сам почав змінюватися. Ритм життя перемінився. В його очах загорілась дружелюбна іскорка. Коли інші говорили, він слухав. Адже можливо, що він міг слухати Месію. Коли хтось прохав про допомогу, він відгукувався, адже він міг допомогти Месії.

Зміни в його поведінці були настільки значними, що навіть колись хтось запитав його, чому ж він такий щасливий. «Я не знаю», відповів він. «Все, що мені відомо, що все стало змінюватися з тих пір, коли я почав шукати Бога».

Цікаво, так? Літній чоловік побачив Ісуса, тому що не знав, як Він виглядає. Були люди, котрі жили в часи Ісуса, але не змогли цього зробити, тому що вони думали, ніби знають, як Він має виглядати.

До речі, хто оточує вас по сусідству?

Макс Лукадо

*********************

Шукай Ісуса в людях, і життя буде іншим!

*********************

Що таке зло?

Професор в університеті запитав своїх студентів: “Все, що існує, створене Богом?” Один студент сміло відповів: "Так, створено Богом". "Бог створив все?" запитав професор. "Так, сер," – відповів студент. Професор запитав, "Якщо Бог створив все, значить Бог створив зло, раз воно існує. Й відповідно до принципу, що наші діла визначають нас самих, Бог є зло." Студент замовк, почувши таку відповідь.

Професор був дуже задоволений собою. Він похвалився студентам, що ще раз довів, що віра в Бога, це міф.

Ще один студент підняв руку й сказав "Чи можу я запитати вас, професоре?". "Звичайно," відповів професор. Студент встав й запитав: "Професоре, холод існує?". "Що за питання? Звичайно, існує. Тобі ніколи не було холодно?" Студенти засміялись над запитанням юнака. Молодий чоловік відповів: "Насправді, сер, холод не існує. Відповідно до законів фізики те, що ми вважаємо холодом, в дійсності є відсутністю тепла. Людину або якусь річ можна вивчати на предмет того, чи має вона або чи передає енергію. Абсолютний нуль ( -460 градусів по Фаренгейту) є повна відсутність тепла. Вся матерія стає інертною й нездібною реагувати при такій температурі. Холод не існує. Ми створили це слово для описання того, що ми відчуваємо при відсутності тепла."

Студент продовжив. "Професоре, темрява існує?" Професор відповів: "Звичайно, існує." Студент на це сказав: "Ви знову не праві, сер. Темряви також не існує. В дійсності темрява є відсутність світла. Ми можемо вивчати світло, але не темряву. Ми можемо використати призму Ньютона, щоб розкласти біле світло на велику кількість кольорів і вивчати різноманітні довжини хвиль кожного кольору. Ви не можете виміряти темряву. Простий промінь світла може увірватись в світ темряви й освітити його. Як ви можете дізнатись, наскільки темним є який-небудь простір? Ви вимірюєте якусь кількість світла представлено. Чи не так? Темрява, це поняття, яке людина використовує, щоб описати, що відбувається при відсутності світла".

Врешті-решт, молодий чоловік запитав професора: "Сер, зло існує?" На цей раз невпевнено, професор відповів: "Звичайно, як я вже сказав. Ми бачимо його кожен день. Жорстокість між людьми, багато злодіянь й насильства по усьому світу. Ці приклади є нічим іншим, як виявленням зла." На це студент відповів: "Зла не існує, сер, принаймні його не існує для нього самого. Зло – це відсутність Бога. Воно схоже на темряву та холод – слово, створене людиною, щоб описати відсутність Бога. Бог не створював зло. Зло – це не віра чи любов, котрі існують як світло та тепло. Зло – це результат відсутності в людському серці Божої любові. Це щось на зразок холоду, який настає, коли немає тепла, або на зразок темряви, котра настає, де немає світла." Професор сів на стілець.

Ім’я студента – Альберт Ейнштейн.

- - - - -

Поетичний куток

О благодать, тобою спасены!
Из мира тьмы открыты в вечность двери.
Отец Небесный все простил,
И вместо кары дал благословенье.
О благодать, тобою спасены!
Бесценный дар, и мы его не заслужили.
По вере стали Божьи мы сыны,
А не своими тщетными усильями.
И на Голгофе вместо нас,
Он муки претрпел и боли.
За мира грех Он жизнь Свою отдал,
Мои грехи омыв Своею кровью.
О благодать, бесценный дар!
И за него платить не надо.
По Божьей милости, и по Его любви
Имеем мы спасения отраду.
Т. Мороз г. Краматорск
- - - - -

Бродя в толпе печальных жертв паденья –
Случайных жертв бездумья своего,
Читаю я скрижали вырожденья
Ничтожного, пустого поколенья,
В жизнь не принесшего для жизни ничего…
И думается мне, что чаша бытия
Вся переполнилась былых веков грехами,
Иссякло горнего терпения струя,
И приговор себе произнесли мы сами,
Когда безмолвствовал скорбящий Судия… 
Аполлон Коринфский
- - - - -

Церква Христова м. Чернівці


  << Вернуться

2660890 (+2624)
66
0
26, 40
(С) 2008-2024, Церковь Христа (Христова) г. Киев.
Комментарии, замечания, пожелания и предложения адресуйте нашему вебмастеру
Размещено в дата центре компании dline.ua