Мир вам и дому вашему
Поиск по сайту:
Зміцнюй віру 272 29.06.2009
зміцнюй віру

Почуття невпевненості

В одній середній школі молода вчителька музики організувала оркестр. З цієї радості, директор школи вирішив, що цей оркестр виступить перед всією школою, навіть не порадившись з вчителькою музики. Вона була невпевнена, що молоді музиканти будуть готові виступити з концертом, і намагалась вмовити директора не поспішати з концертом; її спроби були марними. Перед самим початком концерту вчителька музики, знаходячись на подіумі, нахилилась вперед і прошепотіла своїм схвильованим музикантам: «Якщо ви не впевнені в своїй партії, просто робіть вигляд, що граєте». Після чого, вона зробила крок назад, змахнула своєю диригентською паличкою й церемонно опустила її вниз. Але нічого не сталося! Цілий оркестр не видав ані звука.

Мені цікаво, а чи не трапляється часом, так що й ми стикаємось з такою ж проблемою у церкві? Християни можуть розмірковувати, що через те, що вони невпевнені, яку партію їм грати, вони будуть просто сидіти і робити вигляд, що щось роблять. В результаті, коли усі будуть невпевнені у своїй партії, нічого не буде зроблено.

Яке ж рішення? Воно полягає в тому, щоб допомогти кожному члену тіла Христового розпізнати свою партію для гри (своє служіння). В 1-ому посланні до Коринтян, 12 розділ, і в посланні до Римлян, 12 розділ, Павло описує Церкву як людське тіло з різними частинами, котрі мають різноманітні функції. «І ми маємо різні дари, згідно з благодаттю, даною нам... то виконуй його... » (Рим. 12:6).

Робити все я не можу. Тим більше робити все відмінно. І нічого. Від саксофоніста в оркестрі ніхто не очікує, що він знає, як грати на барабанах. Його талант полягає в грі на саксофоні. Його труд полягає у використанні свого таланту найкращим чином.

Пізнайте свій дар, а потім використовуйте його в славу Божу. Павло пропонує можливий перелік. Можливо, це вміння говорити, умовляти, роздавати, керувати, бути благочинним (Рим. 12:6-8). Можливо, ваш дар знаходиться в цьому списку, можливо, це щось інше. Але якщо ви не впевнені у своїй партії, будь ласка, не сидіть і не робіть вигляд, що ви граєте. Впізнавайте свій дар, потім використовуйте його в славу Божу!

Алан Сміт

- - - - -

Молитва, що творить чудеса

Молитва здатна творити чудеса, а говорячи мовою медицини, “її ефект може проявити себе статистичними відхиленнями у ході хвороби”.

З часів експерименту відомого кардіолога Рендольфа Берда з Муніципальної лікарні Сан-Франциско, увесь медичний світ затамував подих. У 1988 році доктор Берд, котрий працює у відділенні коронарних захворювань, розділив 393-х пацієнтів на дві експериментальні групи. Про групу з 192 пацієнтів молилися на спеціальних молитовних зібраннях, у той час як про групу з 212 пацієнтів не молились взагалі. Експеримент проводився таємно від пацієнтів, і знали про нього лише обмежене коло доктора Берда. “Молитовні групи знали імена пацієнтів, діагнози та їхній стан. Певні люди молилися щодня без будь-яких рекомендацій щодо способів молитви. Кожен учасник групи молився за багатьох пацієнтів, а за кожного пацієнта молилося від 5 до 7 осіб”, - пояснює доктор Берд.

Незабаром з’ясувалося, що для пацієнтів першої групи, за яких молилися, застосування антибіотиків було потрібно у п’ять разів менше, ніж у групі, за яку не молилися взагалі. Ніхто з групи, за яку молилися, не мав потреби в інкубації (вона полягає в тому, що кисень у легені накачується за допомогою спеціальної трубки). І що найдивовижніше, у цій групі померло на 1/3 менше пацієнтів, ніж у другій.

Експеримент повторювався неодноразово на різних пацієнтах і хворих, що страждають на різні захворювання, як наприклад, затяжний прогресуючий ревматизм або білокрів’я. У кожному із цих експериментів відзначалася та сама закономірність. У пацієнтів з групи , за яку молилися, видужування відбувалося значно швидше.

Результати експериментів доктора Берда викликали таку велику сенсацію, що відомості про них передали всі ЗМІ США. У 1988 році ці дослідження були опубліковані в “Southem Medical Journal”. Деякі скептики, і навіть супротивники такого роду терапії, як доктор Вільям Волан, автор книги, яка розкритиковує лікування вірою, капітулював, стверджуючи при цьому: “Очевидно, результати цих досліджень важко спростувати. Можливо, нам, лікарям, необхідно писати на рецептах: молитва – 3 рази на день. Якщо це допомагає, то допомагає!”.

У свою чергу, інший вчений, професор Герберт Бенсон з Медичної академії Гарвардського університету, був одним з перших серед учених, які зайнялися дослідженням оздоровчого впливу молитви. Він виявив, що коли люди молилися, відзначалося таке поліпшення стану здоров’я, як зниження кров’яного тиску, поліпшення серцевої діяльності й метаболізму. Роботу Бенсона продовжила Яна Борисенко. Завдяки їй у Гарварді й сьогодні тривають дослідження, що стосуються впливу молитви на людину.

“Вічний скарб” №3 (60)

- - - - -

Візьмемо урок!

Один чоловік під час сильної посухи ділився водою зі своєї водойми з сусідами, у яких вона закінчилась. Через відсутність дощу багато водойм були порожніми.

Його дружина була незадоволена тим, що він ділився їхньою водою з іншими, і стала залякувати чоловіка, що за такої витрати води їхня водойма незабаром виявиться порожньою. Чоловік почав стежити за рівнем води. На свій великий подив він помітив, що рівень води залишається постійним. Незабаром чоловік виявив, що під його водоймою знаходиться підземне джерело свіжої, чистої води. Цікаво, що про це подружжя довідалось лише тоді, коли вони стали ділитися своєю водою з іншими.

Християнине, візьми урок!

- - - - -

Поетичний куток

Хвала Тебе, мой Бог, хвала!
За то, что сотворил меня.
Хвала, Господь, Тебе хвала!
За мир, за свет,
За все, что сделал для меня.
Хвала, Господь, за красоту,
Что наполняет все вокруг.
Хвала за звезды и рассвет,
За пенье птиц, хвала Тебе.
И за любовь Твою - хвала,
В которой нет начала,
В которой нет конца.
Хвала, Господь, за кровь Твою!
За благодать Тебя хвалю.
Хвала за мир в моей семье.
Хвала за мир в моей стране.
Хвала, мой Бог, Тебе хвала!
За то, что дал познать Себя.
За правду, истину Твою,
Тебе, Господь, хвалу пою.
Хвала за новую семью,
В которой я теперь живу.
Хвала за всё!
И за спокойствие души,
Хвала за то, что существуешь Ты.
Хвала Тебе, мой Бог, хвала!!!

Т. Мороз, г. Краматорск

* * * * * * * * * * * *

Вечерняя песнь

Ночь на восходе с вечерней звездою,
тихо сияет струей золотою
западный край.
Господи, путь наш – меж камней и терний,
путь наш во мраке: Ты, Свет невечерний,
нас осияй!
Во мгле полуночной, в полуденном зное,
в скорби и радости, в сладком покое,
в тяжкой борьбе –
всюду сияние Солнца Святого,
Божия мудрость, и сила и Слово…
Слава Тебе!

А. С. Хомяков (1804-1860)

- - - - -

Церква Христова м. Чернівці


  << Вернуться

Случайные публикации
Случайные фотографии
2659625 (+1359)
56
0
30, 26
(С) 2008-2024, Церковь Христа (Христова) г. Киев.
Комментарии, замечания, пожелания и предложения адресуйте нашему вебмастеру
Размещено в дата центре компании dline.ua