Мир вам и дому вашему
Поиск по сайту:
Зміцнюй віру 397 19.02.2011
зміцнюй віру

“Бо річ добра зміцняти серця благодаттю” (Євр. 13:9)

Духовні закони

В нашому фізичному світі існують певні закони. Так само закони є і в духовній сфері. Розгляньмо деякі з них.

Перший духовний закон полягає в тому, що Бог любить нас, і в Нього є чудовий план для нашого життя. Біблія проголошує: "Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне" (Iван. 3:16). В євангелії від Івана 10:10 записані слова Ісуса Христа, якими він відкрив причину Свого приходу на землю: "…Я прийшов, щоб ви мали життя, і подостатком щоб мали" (Iван. 10:10).

Але на превеликий жаль, є причина, яка відділяє нас від Бога і заважає нам мати життя з подостатком. Другий духовний закон сповіщає, що людина зіпсована гріхом, а тому відділена від Бога, як написано у Слові Божім: "Бо всі згрішили, і позбавлені Божої слави" (Рим. 3:23). А про наслідок гріха говориться в Рим. 6:23: "Бо заплата за гріх смерть, а дар Божий вічне життя в Христі Ісусі, Господі нашім!" Ми створені Богом для спілкування з Ним, для Його слави, але через гріх людство відділилось від Бога. Ми зруйнували наші стосунки з Богом і втратили близькість з Ним.

Як же вирішити дану проблему? Ще один духовний закон відкриває: Бог вирішив цю проблему через Ісуса Христа. Тільки через Нього і в Ньому ми можемо отримати прощення гріхів і відновити правильні стосунки з Богом. В посланні до Римлян 5:8 написано: "А Бог доводить Свою любов до нас тим, що Христос умер за нас, коли ми були ще грішниками". Ісус Сам проголосив, що Він – єдиний шлях до спасіння: "…Я дорога, і правда, і життя. До Отця не приходить ніхто, якщо не через Мене" (Iван. 14:6). Бог дарує спасіння будь-якій людині, яка тільки сама захоче прийняти цей дарунок спасіння.

Але як його отримати? Наступний духовний закон сповіщає, що нам потрібно навернутись до Бога. Таке навернення складається з кількох кроків.

По-перше, людині необхідно почути Євангелію Христа. Тільки з Божого Слова ми можемо дізнатись про реальний стан своїх стосунків з Богом та про перспективу у вічності. Згідно з написаним в 2 Тим. 3:16, Слово Боже корисне для навчання (дає інформацію), воно докоряє людині, викриваючи її гріховність. Також, Біблія вказує шлях до направи і допомагає зростати у праведності.

По-друге, людині необхідно увірувати в істинність Євангелії та в Христа Ісуса, як того, хто на хресті Голгофи поніс покарання за неї і став її особистим Спасителем.

По-третє, людині необхідно покаятись, бо без каяття немає прощення гріхів (Лук. 13:3; 2 Пет. 3:9).

По-четверте, людині необхідно охреститись водним хрещенням для прощення гріхів, сповідавши при цьому свою віру в Сина Божого (Дії 2:38; 8:37; Рим. 10:9,10).

Які з цих законів можна застосувати до вашого життя?

- - - - -

Играй дальше!

Выдающийся польский пианист и композитор Игнацы Ян Падеревский (1860-1941) гастролировал в Северной Америке. Во время одного из его концертов, в антракте, на сцену вдруг выбежал маленький мальчик. Ничего не боясь, он сел за фортепиано и бодро забренчал по клавишам. Публика, удивлённая какофонией звуков, решила, что сейчас кто-нибудь из служителей концертного зала отругает ребёнка. Родители малыша подавали ему из зала всяческие знаки, чтобы он немедленно покинул сцену, да только мальчик вовсе не собирался оставить инструмент в покое.

В это время на сцену вышел маэстро Падеревский. Может быть, он вспомнил, как сам таким же мальчиком в небольшом подольском селе Куриловка на Украине учился играть на музыкальном инструменте? Падеревский начал сочинять в семь лет, но развивался довольно медленно, вовсе не показывая успехов.

Великий пианист тихо подошёл к малышу. Тот оглянулся, думая, что его сейчас будут ругать. Но Падеревский сказал ему: «Играй дальше!» — и, встав за его спиной, прикоснулся пальцами к клавишам. Малыш бодро пиликал дальше. А в это время композитор играл свою великолепную мелодию, импровизируя прямо на глазах у публики.

Когда они окончили, зал взорвался неистовыми аплодисментами! Тогда Падеревский взял малыша за руку, и они вместе поклонились зрителям. Овации не умолкали — и они кланялись снова и снова. Наконец довольный малыш побежал в зал, к своим родителям.

Может быть, это и наша судьба? Мы пытаемся что-то пиликать в нашей жизни… И как важно услышать от Господа: «Играй дальше!» А ещё важнее, когда Его любящие руки, обнимая нас, помогают выводить нестройную мелодию нашей жизни. Да и вообще, разве мы что-нибудь значим без Него?

- - - - -

Поетичний куток

Прагну неба

В глибинах неба, в безмірах його
Моє минуле і моє майбутнє,
Та невгасимий вічності вогонь,
І сущого Володар Всемогутній.
Схиляюсь на коліна перед Ним,
Бо грішний досі в цій Долині Плачу.
В цих буднях сірих і їдких, як дим,
Я ще живу і щось, здається, значу.

Та неба, неба прагну все одно,
Напитись досхочу його блакиту.
Немов магніт притягує воно
Мою стражденну душу несповиту.
Лиш там свій порятунок віднайду,
Де вже ні зла, ні темряви земної,
Де Бог-Отець. Де Син Його і Дух
Приймуть мене і лишаться зі мною.

* * * * *

Есть трудная наука - побеждать.
О чем я говорю, быть может, спросишь?
Наука миловать, прощать и ждать,
Наука честным быть, уметь себе сказать
Без приукрас, что в сердце своем носишь.

Прощать врагов не просто, не легко,
Ведь проще приласкать свою гордыню...
Но в сердце будет пусть всегда светло,
И дай мне, Бог, прощать всегда отныне.

И забывая заднее, идем вперед,
Уроки жизни мы "на ус мотаем",
И лишь на Господа опять мы уповаем,
Не зная снова, что нас завтра ждет.

А каждый день несет свои проблемы,
Свои заботы, вести, темы дня.
И снова мы решаем: кто мы? где мы?
Ответы ищем только для себя.

И надо победить хандру, неверье,
И сбросить жалость к собственной персоне,
Не подпускать депрессию, сомненья
К своей сердечной, очень личной зоне.

Но каждый день нам дорог без сомненья,
Нам есть, за что судьбу благодарить.
И если сеем в дух, пожнем не тленье.
Нам день дается, чтобы дальше жить.

- - - - -

Церква Христова м. Чернівці


  << Вернуться

2717224 (+205)
40
0
23, 17
(С) 2008-2024, Церковь Христа (Христова) г. Киев.
Комментарии, замечания, пожелания и предложения адресуйте нашему вебмастеру
Размещено в дата центре компании dline.ua