Мир вам и дому вашему
Поиск по сайту:
Зміцнюй віру 491 15.11.2012
зміцнюй віру

“Бо річ добра зміцняти серця благодаттю” (Євр. 13:9)

Очікування

Очікування! Всі ним живуть. Ми очікуємо, що люди будуть ласкаві до нас, що матимемо гарне здоров’я, чудовий шлюб, вірних друзів, успішну кар’єру. Та що робити, коли життя не дотягує до рівня наших сподівань? Відповідь знаходимо у прикладі апостола Павла та у 1-му розділі послання до Филип’ян. У Павла нібито було зруйноване життя – ані кар’єри, ані пошани,ані перспективи. Та апостол, як це не дивно, залишався оптимістом.

Це послання він писав у в’язниці – "гарненька місцина", нічого не скажеш! Ми легко засмучуємось, коли стикаємось з такими проблемами, як невдалий шлюб, безперспективна робота, нестерпні сусіди тощо. Павло, однак, залишався напрочуд позитивним. Він навіть стверджував, що страждання подібних обставин допомагають нести людям Євангелію (Фил. 1:12).

Можливо, люди не виправдовують ваших сподівань. Певно, Павло тех. очікував, що співвіруючі підбадьорять його в труднощах. Але натомість деякі навіть раділи, що апостол за ґратами, і проповідували "через заздрощі та колотнечу" (Фил. 1:15).

Можливо, вас турбує непевне майбутнє – втрата коханої людини, гірша робота, проблеми зі здоров’ям тощо. Імператор Нерон теж міг у будь-яку мить стратити Павла, але апостол проголосив: "Бо для мене життя то Христос, а смерть то надбання" (Фил. 1:21). Тож вчімося прагнути як і апостол Павло лише одного: щоб Христос у будь-якому разі був звеличений!

- - - - -

Харчі для душі

Опинитись з моєю дружиноюб Марті в продовльчому магазині, це все одно, що опинитись на семінарі з правильного харчування Часто, коли я беру банку чогоьс на вигляд смачненького, вона каже: "Поглянь на етикетку. Чи є там трнас-жири? Скільки там калорій? Що пишуть про рівень хоестирину?" Мушу визнати, що якби моя дружина не була таким "ревізором харчування", я б давно перетворився на синього кита!

Є річ набагато важливіша за правильний вибір продуктів у бакалійній лавці – це прискіпливий аналіз того, чим ми годуємо свої душі. Мені подобається віршг, де написано: "Як тільки слова Твої знаходилися, то я їх поїдав…" (Єр. 15:16).

Коли ми читаємо Боже Слово. то маємо зробити дещо більше. ніж просто відволіктись від купи справ – потребуємио з’їсти та перетравити прочититане. Дуже насичує душу вдумливе, неспішне читання Божого Слова та роздуми над ним, над його застосвуанням.

Писання містить усі необхідні для духовного росту інгредієнти:

  • зв’язок з Богом, Який живить наші душі;
  • їжа для інтелекту, що робить нас мудрішими та більш прникливішими;
  • щоденна діагностика, яка виявляє стан наших сердець;
  • профілактика гріхів;
  • духовна ванні втіхи, надії та миру.

Їжте Боже Слово, це справжній духовний банкет!

Джозеф Стоуелл

- - - - - 

Реки воды живой

«Кто верует в Меня, у того, как сказано в Писании, из чрева потекут реки воды живой» (Иоанн 7:38).
В 1896 году Шервуд Эдди с воодушевлением вступил на миссионерское поприще в Индии. Но всего лишь год спустя он был готов оставить лужение - его силы иссякли, его дух был сокрушен.

Однажды, после бессонной ночи, он воззвал к Господу о помощи. Затем на память ему пришли слова Господа Иисуса, сказанные самарянке у колодца Иакова: «А кто будет пить воду, которую Я дам ему, тот не будет жаждать вовек; но вода, которую Я дам ему, сделается в нем источником воды, текущей в жизнь вечную» (Иоанна 4:14).

Эдди писал: «Я решил перестать постоянно черпать силы в самом себе и начать вместо этого их черпать в Боге». С того дня он стал всегда находить время, чтобы с молитвой пить из неиссякающего источника, из родника Божьей благодати, который обновляет душу. «И с тех пор, - сказал Эдди, - у меня не было ни одного часа тьмы и уныния. Моим прибежищем был вечный Бог, и я чувствовал, что покоюсь на руках, которые вечны».

Не важно, сколько у нас талантов или сил. В любом случае рано или поздно мы поймем, что наш колодец вычерпан до дна. Но если в нас живет Христос, источник воды живой, мы свободны, нам не нужно быть в плену у своих человеческих возможностей. Иисус становится надежным источником духовного обновления. Мы увидим, что когда у нас не останется вообще ничего, у нас будет Он, источник, который никогда не иссякает.

- - - - -

Поетичний куток

Ты промолчал

Ты, промолчал и не сказал о Боге,
Час пролетел в бесплодном диалоге.
Касался собеседник многих тем,
А от тебя - ни слова о Христе.

О ценах разговор был, о законах,
О варварах, царях и фараонах.
Был на виду Бруно и Галилей...
В тени же оставался Назорей.

Ты вправе был сменить беседы русло,
Сказав одно: "Кто равен Иисусу?
Его триумф - великая любовь!"
Но ты притих у чуждых берегов.

Твой собеседник не скрывал неверья.
Он уходил. Уже открыты двери.
Но ты не крикнул: "Друг, меня прости.
Важнейшее сказать я упустил!

Ты создан Богом, Он - Творец вселенной.
Через Христа даровано спасенье.
В тебе душа бессмертная живёт,
Ей неминуем в вечность переход.

О ней побеспокоиться сверхважно,
Она под солнцем неземного жаждет.
Какая польза мир весь приобресть,
Оставив без вниманья правды весть?"

Пробела своего ты и не вспомнишь:
Он неожиданно скончался в полночь.
И в преисподней вдруг открыл глаза...
А по ланитам - за слезой слеза.

Вопрос его летит из мрачной дали:
"А почему мне правду не сказали?"
И горечь слов пронизывает тьму-
Не в наш ли адрес это "почему?"

- - - - -

Церква Христова м. Чернівці


  << Вернуться

2738279 (+414)
38
0
33, 5
(С) 2008-2024, Церковь Христа (Христова) г. Киев.
Комментарии, замечания, пожелания и предложения адресуйте нашему вебмастеру
Размещено в дата центре компании dline.ua