Мир вам и дому вашему
Поиск по сайту:
Бути поряд з Ісусом! 07.02.2009
[ Жизнь христианина ]

Бути поряд з Ісусом!

Чи доводилося вам спостерігати за поведінкою маленьких тварин, які не так давно побачили цей світ, наприклад кішки? Напевне, ви помічали, якщо виникає якась загроза, маленька кішка з усіх сил втікає і ховається за свою маму. У нас це викликає посмішку, але насправді така поведінка є типовою не тільки для тварин. Ми, люди, також хочемо мати якийсь захист у важкі хвилини, нам потрібно за когось сховатися, де б ми відчували себе у безпеці. Слава Богу, у нас є Ісус! Якщо ми хочемо мати цілковиту безпеку, ми повинні бути поряд з Ісусом. А що це означає?

Бути поряд з Ісусом означає бути на відстані простягнутої руки. Одна жінка дуже довго, цілих дванадцять років страждала на кровотечу. Ніхто не міг їй допомогти. Ніхто, окрім Ісуса. Вона вірила в силу Христа, і ця віра змусила її бути поряд з Господом, поряд – на відстані простягнутої руки (Луки 8:43-48). Віра творить великі справи! Колись віра допомогла одному чоловіку ходити по воді. І вода утримувала його на своїй поверхні до тих пір, аж поки він не злякався. А коли злякався, “зачав потопати, і скричав: “Рятуй мене, Господи”. Ви вже здогадалися, що мова йде про апостола Петра? Він був врятований, адже поряд була спасаюча рука Господа. Цю історію можна прочитати в євангелії від Матвія 14:24-33. Так і ми повинні в духовному розумінні бути поряд з Ісусом. Нам потрібно усвідомити, що тільки віра в Бога, справжня віра, буде надихати християн не тільки померти за Христа, ба навіть набагато більше – жити для Нього кожен день, бути поряд з Ним на відстані простягнутої руки.

Слава й хвала Царю царів, Пастирю доброму, за те що Він має і бажання і силу виконати Свою обіцянку щодо нас: “І Я життя вічне даю їм, і вони не загинуть повік, і ніхто їх не вихопить із Моєї руки” (Івана 10:28).

Бути поряд з Ісусом також означає бути в полі Його зору. Ми щасливі знати, що Божа добра рука перебуває на Його дітях, як, наприклад, це було з Ездрою (Ездри 7:9). Ми раді отримувати Божі благословення з Його рук. Але мабуть нам частіше треба дивитись не тільки на руки, а й на лице Боже, щоб бачити, чи задоволений Він нашим життям. Ми завжди знаходимось під Божим пильним поглядом, як написано: “І немає створіння, щоб сховалось перед Ним, але все наге та відкрите перед очима Його,  Йому дамо звіт!” (до євреїв 4:13). Але багато людей живуть так, ніби Бога не існує. В своєму житті вони керуються ідеєю: “Не бачить Господь…” (Псалмів 94:7; рос. 93:7). Такі люди є безбожниками. А ми як діти Божі, повинні пам’ятати про постійну Божу присутність. Чому це важливо?

По-перше, знання про те, що Бог все бачить, і це буде спонукати нас не чинити лихе. Для нас є духовний урок в історії з апостолом Петром, який після полум’яних запевнень щодо своєї готовності померти за Учителя дуже скоро зрадив Його, як і попереджав Ісус. Можливо декілька цих годин для Петра були найгіршими в Його житті. Мабуть навіть мученицька смерть (Івана 21:18,19) для нього не була такою гіркою. Навернення Петра мабуть почалося саме з того, що він бачив Господні очі (Луки 22:55-61).

Колись в дитинстві я, дивлячись на старших хлопців, пробував курити цигарки. Робив це крадькома, так щоб батьки не бачили. Я ніколи б не зміг дозволити собі робити це при їхніх очах, тому що знав – буду покараний. Коли ми пам’ятаємо про постійну Божу присутність, про те, що Його очі на нас щохвилини – це буде спонукати нас ходити у страсі Господньому. По-друге, постійне перебування в полі зору Ісуса додає впевненості, бо Він поряд для того, щоб допомагати вірним Йому (Матвія 28:19,20; до євреїв 13:5,6; до римлян 8:31,32)!

Бути поряд з Ісусом означає бути у Його ніг. Гарний приклад у цьому нам подає сестра Лазаря та Марти, Марія (Луки 10:38-42). Це наше місце – у Його ніг! І це найкраща частка, як сказав Сам Христос. Найкраща, тому що вічна, вона не відбереться у тих, хто поряд з Ним. Саме для цього Він дав пробити Свої руки і ноги, щоб ми могли бути поруч Нього як на землі, так і на небесах!

Бути поряд з Ісусом означає в духовному значенні бути перед Його очима, бути на відстані простягнутої руки, бути у Його ніг. Тільки така людина “…живе під покровом Всевишнього… в тіні Всемогутнього мешкає… скаже до Господа: “Охорона моя та твердине моя, Боже мій” (Псалмів 91:1-3; рос. 90:1-3)!

Брати та сестри, давайте провадити наше земне перебування так, щоб дійсно бути поряд з Ісусом. Іноді нам може здаватись, що це так, але насправді існує небезпека заснути, як учні в Гефсиманії (Матвія 26:36-40). Вони були ніби й поряд з Христом, але насправді вони були далеко від Нього. Нам потрібно увесь час перевіряти себе: чи не спимо духовно, чи не збільшується відстань між нами й Ісусом. Іноді ми впевнені, що йдемо поряд з Господом, а виявляється, що слідуємо здалека (Луки 22:54).

Благослови нас, Отче, завжди бути поруч з Сином Твоїм!

Дмитрий Галюк


  << Вернуться

Случайные публикации
Случайные фотографии
2718818 (+1799)
48
0
26, 22
(С) 2008-2024, Церковь Христа (Христова) г. Киев.
Комментарии, замечания, пожелания и предложения адресуйте нашему вебмастеру
Размещено в дата центре компании dline.ua