Мир вам и дому вашему
Поиск по сайту:
«Одне хрещення» (4) 22.05.2009
[ Крещение ]

«Одне хрещення» (4)

Предыдущая часть К началу статьи

Які наслідки, якщо людина прийняла небіблійне хрещення?

Нагадаємо, що біблійним слід вважати те хрещення, яке має характеристики, які співпадають з характеристиками новозавітного хрещення, заповіданого Ісусом Христом. Формою такого хрещення є повне занурення у воду. Об’єктом біблійного хрещення має бути людина, яка почула Євангелію Ісуса, увірувала усім серцем і покаялась у всіх своїх гріхах. Метою водного хрещення є прощення гріхів (Дії 2:38), спасіння (Мар. 16:15,16). Сутність новозавітного хрещення полягає в тому, що цей обряд є Богом установленою дією, під час якої людина єднається з Ісусом Христом (Гал. 3:27), доторкається до Його жертви (Рим. 6:3,4; Кол. 2:12), вступає в заповіт з Богом, присвячуючи Йому життя (1 Пет. 3:21), народжується згори (Ів. 3:3-5). Внаслідок хрещення Бог додає людину до Церкви, і дає дар Святого Духа (Дії 2:38,47).

Раніше ми з вами могли переконатись, що ті типи хрещень, які практикуються в Православній та протестантських церквах, не є біблійними, тому що за своїми характеристиками вони відрізняються від новозавітного хрещення.

Які наслідки, якщо людина була охрещена православним або протестантським хрещенням, а не біблійним?

По-перше, це означає, що така людина ніколи не була хрещена взагалі. Адже ніхто не має права змінювати Божі заповіді. Не Бог повинен підлаштовуватись під людські установи, а люди повинні коритись Божій волі. І якщо людина хрестилась не так, як про це говорить Господь у Своєму Слові, то це означає, що вона не хрестилась взагалі.

По-друге, це означає, що людина не досягла тих цілей, які досягаються через хрещення. Якщо у Новому Заповіті люди хрестились для прощення гріхів, то в протестантських церквах (наприклад, в баптистських) хрещення приймають тому, що гріхи вже прощенні. Це два відмінні типи хрещення, це два відмінні між собою шляхи спасіння. Існує три основних погляди на взаємозв’язок віри, хрещення і спасіння. Схематично їх можна подати таким чином:


Не можна заперечити той факт, що це різні шляхи спасіння, і тому вони не можуть бути вірні усі разом. Яка ж з них біблійна? «Хто увірує й охриститься, буде спасений, а хто не ввірує засуджений буде» (Мар. 16:16). Ґрунтуючись на цих словах, що сказав Син Божий, можемо бути впевнені, що Він подає той шлях, за яким людина повинна спочатку увірувати і охреститись, а вже після того отримати спасіння. Це означає, що хрещення, так само як віра, передують спасінню, а відтак є умовами для його отримання. Також це означає, що інші шляхи до спасіння є помилковими і не приводять людину до отримання прощення гріхів. Тому, якщо людина не охрестилась біблійним хрещенням (не повним зануренням, перед хрещенням не чула Євангелії, охрестилась без віри і каяття або хрестилась не для прощення гріхів), то вона не поєдналась з Спасителем Христом, не отримала прощення гріхів, не стала Божою дитиною, не родилась згори, не була приєднана Богом до Церкви Його Сина.

Прийняти істину про Божий план спасіння в цілому, і про роль хрещення в цьому плані зокрема, людям буває дуже важко, особливо членам конфесій. Проте, якщо ми хочемо спасіння своїм вічним душам і хочемо догоджати Богові, а не людям, то нам потрібно беззастережно і смиренно приймати Божу істину, чи не так?

Я закликаю усіх людей з щирим серцем до того, щоб неупереджено оцінити своє становище перед Богом. Чи дійсно ви чули Євангелію? Чи увірували ви в неї усім серцем? Чи покаялись у всіх своїх гріхах? Чи охрестились ви для прощення гріхів? Якщо хоча б на одне з цих запитань ви дасте відповідь «ні», то ви ще не знайшли мир з Богом. Але Він чекає на вас! Віддайте своє життя Йому, прийміть дар Його благодаті, станьте Його дитиною і хай ваше ім’я буде записане в небесній Книзі життя.

Якщо у вас є запитання, коментарі, якщо ви побажаєте висловити свою думку, будь ласка, пишіть нам.

Хай Бог щедро вас благословляє!

Предыдущая часть К началу статьи

Дмитрий Галюк


  << Вернуться

2716940 (+3686)
43
0
23, 20
(С) 2008-2024, Церковь Христа (Христова) г. Киев.
Комментарии, замечания, пожелания и предложения адресуйте нашему вебмастеру
Размещено в дата центре компании dline.ua